14th Sep 2023

Oppdatering etter en travel sommer

Det er dags kanskje på tide med en liten oppdatering på hva som skjer på Værfast? 

Etter en helt fantastisk (travel) sommer som toppede seg med SykkelVIKU 3-6 august, så ble det plutselig veldig klart hvor sårbare vi er når naturen bestemmer. Det var noen krevende dager i Gudbrandsdalen (og ikke minst lengre sør i landet) etter at Hans gjorde sitt for å fylle på med vann i et allerede mettet terreng. Værfast som fysisk butikk/kafe klarte seg helt uten skader. Sentrum i Ringebu lå utenfor fare, men det skjedde mye med de fleste veier i dalen og mange bedrifter, bønder og privatpersoner fikk livet snudd på hodet over natta.

Mye er ordnet på allerede, men det gjenstår også MYE arbeid for å få veier, bruer og jernbane oppe å gå 100% igjen. Vi hadde noen dager med opprydding etter ras over et par stier vi guider på, men utover dette så har stiene klart seg veldig fint. Den største endringen for oss etter flommen er en lang omkjøring (på grunn av stengt bro over Lågen) via Fåvang for å komme til stiene våre mot Kvitfjellsiden av dalen. Dette skal vi klare å leve med i høst, men vi håper at en bruløsning er raskt på plass både for dem som bor og arbeider her og for hyttebefolkningen som ønsker å handle i Ringebu.

Nå er vi inne i september måned og her kunne det ikke ha blitt en finere start på høsten. Sommertemperaturer, høstfarger og stier som har tørket opp overraskende godt! ☀️

Høsten er fullbooket med guiding så å si hver fredag, lørdag og søndag for oss. Noe vi er ekstremt takknemlige for. Det er mest stisykling det går i, med både gamle og nye bekjentskaper. I tillegg velger mange å ta en afterbike og/eller middag hos oss etter endt tur. Vi koser oss maks både på tur og inne på Værfast og føler oss meget heldige som kan drive med dette! 

Vi er i gang med «Mestring i Naturen» turene igjen, etter et lite sommeropphold. I september og oktober blir det fokus på elsykkelturer og fotturer. I november og desember skal det bygges powsurfs, vi skal på trugeturer og det blir også andre hyggelige aktiviteter i naturen. At dette tilbudet finnes er helt fantastisk synes vi, og vi gleder oss virkelig til hver mandag! Husk at her er det fortsatt mulig å bli med, på en eller flere turer. For mer informasjon og påmelding: Ta kontakt på telefon 474 75 769 ✅

Vi har et spennende høstferieprogram på gang og i tillegg har vi planer for flere sosiale happenings utover høsten og fram mot jul. Vi kommer til å fortsette med søndagsåpent i så stor grad som mulig og håper at Værfast kan være et møtested både for lokalbefolkning som ønsker å ta søndagskaffen i sentrum, og for forbireisende som trenger en liten matbit eller ladekaffe etter helgeturen.

Vi publiserer fortløpende alle arrangementer på facebook. Oppdaterte åpningstider finner du på facebook og Google. Så følg med og velkommen!

Bilder:

1 - Klipp fra GD

2 - Drenering av sti etter flommen

3 - Sommeren har vært travel på kjøkkenet - vi er stolte av å servere kortreist mat med blant annet grønt fra Markedshagen i Ringebu

4 - Vi har syklet masse i sommer! Og har masse mer på programmet. Gleder oss til alt som venter i september og oktober (og lengre fram i tid, med spennende samarbeider på gang) :)

5 - Høsten er tid for hyggelige middager. Vi er så glade for at mange velger oss som leverandør av både catering og lukka lag. Vi har også planene klare for sosiale happenings i høst og vinter. Følg med på facebook og instagram for mer info og påmelding.