18th May 2023

Festivalsommer

At vi har mye å glede oss til denne sesongen har vi allerede nevnt på og i denne kategorien finner vi blant annet sommerens festivaler, både med og uten sykkel.

2-3 juni blir det tradisjon tro en tur til musikkfestival på Arnemoen Gard for noen av oss på Værfast. Like sikkert som at Ringebu har noe av landets beste stisykling, er det at Arnemoen er en av landets feteste musikkarena. Det ryktes om noen få ledige billetter, så du har fortsatt sjansen til å få dette med deg!

15-18 juni arrangeres Strynefestivalen og her er vi så heldige å få lov til å være med som stisykkel instruktører. Julia og Hans tok turen i fjor også, og fikk et par dager både med kursing og sykling på egen hånd, på et av Norges vakreste steder. Denne gangen holder vi et kurs for nybegynnere fredag 16.6 og et kurs for viderekomne lørdag 17.6, du må ha festivalpass for å kunne melde deg på disse kursdagene. På kurset for viderekomne stiller vi med shuttlebuss for å få flest mulig turer gjennom dagen og for å dekke opp både instruksjon og shuttle så blir vi tre fra Værfast som tar turen (Hans, Julia og Kjell Arne). Vi gleder oss til å komme tilbake!

7-9 juli skjer det saker på andre siden fjellet, Livestockfestivalen i Alvdal. Her er det muligheter til å kombinere fine musikkopplevelser med fine opplevelser på stisykkelen, sammen med guider fra vår gode samarbeidspartner Urørt Ski & Sykkel. Hans og Astrid stilte som tailguides under festivalen for et par år siden og kan ikke få skrytt nok av opplegget. I år er Julia så heldig å få lov til å bli med som en av flere kvinnelige VPG (Rocky) ambassadører på både musikkfestival og et par utvalgte «Girls Only» turer. Stas!

3-6 august arrangeres SykkelVIKU i Ringebu for 5e gang! Her er det masse jobb før, under og etter for hele Værfastgjengen, men det er verdt hver eneste time med stidugnad, planlegging, kokking og søvnmangel. SykkelVIKU er en sykkelfest, hvor vi har gleden av å vise fram alle de fine stiene i Ringebu til en veldig fin gjeng festivaldeltagere. I tillegg har vi konserter på Arnemoen å glede oss til og andre sosiale happenings nede i Ringebu. Årets festival ble utsolgt på under 2 timer og nå legges de siste detaljene i programmet, som kanskje, om mulig, blir enda litt bedre enn tidligere år. For deg som gikk glipp av billett anbefaler vi å ta turen til Hafjell Bike Fest!

10-13 august huckes det voldsomt i Ål på Huckfest Bike Festival! I år har vi endelig mulighet å dra hele gjengen for å oppleve dette legendariske arrangementet. Vi hadde noen veldig fine feriedager i Ål for et par år siden og elsket stiene som gutta i All Adventure var så hyggelige å ta oss med på. Planen for Huckfest er å bli med som guider på noen av turene, men også å være på festival og ha det gøy både på og av sykkelen.

Hadde vi klart å være på to steder samtidig så hadde vi også tatt turen til Oppdal Sykkelfestival 11-13 august. Julia og Kjell Arne har vært med som deltagere på festivalen og syklet litt på Oppdal ellers også. Her finnes et fantastisk fint sykkelmiljø og noen av de beste stiene vi vet om! ANBEFALES

Lyst til å se hva mer som blir arrangert av sykkelfestivaler i Norge i sommer? Terrengsykkel har lagd en sak om det her. 

Foto: Movement Media

Foto: Movement Media