30th Dec 2023

2023 oppsummert på tampen av året

2023 har vært et aktivt, travelt og spennende år for oss på Værfast!

Tusen takk til alle som har besøkt Værfastkafeen, Quiz & Cocktails kveldene våre, handlet i butikken/nettbutikken, bestilt catering fra oss og blitt med oss ut på tur i snø, sol, regn og tåke! Det er dere som gjør det mulig å drive drømmen vår videre. Våre flinke ansatte er også helt avgjørende for at Værfast fortsetter i riktig retning. TAKK til leverandører, samarbeidspartnere, grunneierlag, grunneiere, jaktlag og påheiere. Dere gjør det mulig å servere god mat, fylle butikken med det beste utstyret på markedet og gjennomføre drømmeturer gjennom hele året. Et lite tilbakeblikk på uteåret 2023 følger her: 

Januar: Snøen lavet ned og vi kosa oss på splitboardturer med gode venner. Vi filmet powsurf med Bortelaget for Visit Lillehammer og testet Fjell Snowboards. Her ble det fullklaff med brett både til butikken og privat. Vi arrangerte Skredkurs intro | Dagskurs sammen med Mattias i Exp outdoor, viktig kunnskap for deg som ønsker å ferdes ute i fjellene våre på vinteren. Ny sjans i januar 2024.

Februar: Vi hadde med oss både norske og utenlandske gjester på nærturer i et fantastisk vinterlandskap. Værfast Splitfest hadde premiere og vi arrangerte railjam i Kaupanger parken sammen med Kvitfjell brettklubb

Mars: Isfiske, trugeturer, Nærturer og ikke minst kunne vi endelig arrangere Værfast Banked Slalom etter noen år med avlysninger. Det ble en minst like fin dag som tidligere år, og det var skikkelig godt for snowboardhjertet å se alle glade deltagere denne dagen.

April: Vi kosa oss i kaldt pudder på fullbooket påske nærtur opp til Nårkampen og vi gravde hopp, i store mengder aprilsnø, på fjellet når vi ikke jobbet. Vi splittet inn og dro med oss brett, spader, hunder og mat. Gøy! Det ga oss også noen nye ideer, som vi håper vi kan gå live med påsken 2024.

Mai: Onsdagssyklingen ble dratt i gang, vi hadde de første stisykkelinstruksjonene for sesongen, Mestring i naturen hadde premiere, 17 mai toget gikk i tradisjon tro på fine stier (snøen rakk akkurat å smelte etter tidenes vinter) og et fullbooket introkurs stisykling for jenter starta opp. Som om det ikke var nok så rakk vi også å arrangere Kick off for stisykkelsesongen i Landsbyen Ringebu sammen med Sport 1 Ringebu. Veldig hyggelig som alltid når sykkelmiljøet samles! 

Juni: Mye stirydding og fiksing. Fellesturer for jenter ble arrangert med stort oppmøte, vi fikk være med på åpningen av nytt sykkelanlegg på Vinstra, det ble flere fine turer med Mestring i naturen, vi tok oss en ukes ferie og kosa oss masse i Järvsö Bergscykel Park og vi avslutta måneden med å sykle med Benjamin Plaisance i Otta for å være klare til tidenes første Black Weekend, hvor French Line måtte med! 

Juli: Black Weekend fikk kickstarta denne måneden og det ble noen veldig minneverdige dager sammen med bra folk. Tett etterfulgt av jentetur til Trysil Bike Arena, Good vibes only! Guiding og instruksjon for ivrige syklister fra Vinstra Idrettslag ble det også i tillegg til fine opplevelser på to hjul sammen med stamgjester og nye gjester både på private turer og på Trailtour of Gudbrandsdalen.

August: Sykkelviku i Ringebu hadde 5-års jubileum og vi var som vanlig med som guider i tillegg til at Værfast arrangerer det sosiale under sykkelfesten. Masse hyggelige sykkelfolk, fine turer og hygge, we love! Etter VIKU ble det flom med stor F, og vi fikk noen rare dager som følge av dette, men kom oss igjennom på en god måte og kunne gjennomføre fine turer (med litt lengre shuttlevei enn normalt) for dem som hadde booket med oss senere i august. Vi var også så heldige å få fortsette med instruksjon og guiding for Vinstra IL og hadde noen fine turer med den yngre generasjonen syklister der! 

September: Vi starta med Trailtour og fikk vist fram favorittstiene våre i fantastiske høstdager med ivrige syklister. Ungdomsgruppa fra Lillehammer Cykleklubb kom til Ringebu og vi hadde flere større grupper på sykling/mat/afterbike - så gøy! Måneden kunne ikke ha blitt avsluttet på bedre måte: med Jentekjørt på besøk! En helt herlig gjeng jenter som syklet og kosa seg på Ringebustier fra fredag til søndag.

Oktober: Aktiviteter i høstferien for både barn og voksne, private sykkelturer (i første snøen blant annet) og ikke minst Shutdown weekend! Det ble syklet en god del denne måneden også, og når den offisielle sesongen var over så dro vi ut på en heldag med shuttle selve, i en kald men helt fantastisk oktoberdag sammen med vår eminente ekstra guide Anders Wadahl og gode venn Knut Jørgen Løkås fra Hafjell Bike Park

November: Kanskje den eneste måneden uten bookbare turer? Men vi hadde noen virkelig minneverdige turer sammen med fine folk på Mestring i Naturen, hvor vi er ute uansett vær, men også er gode på å kose oss inne med kaffe og bakst hvis det er veldig surt og kaldt ute.

Desember: Pray for snow, julevask (isbading) og trugetur med nederlandske gjester på Friisvegen Måsåplassen er noe av det som har stått på agendaen. Vi har også tatt oss tid til å kjøre på Kvitfjell, powsurf på diverse jorder og til å teste ut de første langrennsløypene i området.

Vinteren har starta veldig fint med stabilt kaldt vær. Nå krysser vi fingrene for enda mer snø, sånn at splitboard også blir aktuelt snart. Vi har sjekket forholda på noen av stedene vi pleier å arrangere turer, og per nå mangler det fortsatt en del for at det skal bli bra. Vi skal danse snødansen ut året, så ser vi med glede fram til hva 2024 har å by på av opplevelser.