Om oss

Vi er en gjeng på fire (to par) som etter en hyggelig middag vinteren 2017 startet planleggingen av konseptet som Værfast nå har blitt. Vi savnet en plass å møtes på i Ringebu på ettermiddager og kvelder og vi satt også hver og en inne med noen ideer som resulterte i at butikk, cafe, bar og guiding føltes naturlig å samle på et og samme sted. Vi håper at både lokalbefolkning, hytteeiere og forbireisende finner vegen inn til Værfast for en hyggelig prat om utstyr, en god kopp kaffe eller kanskje en afterwork/afterbike/afterski. Vi håper også at akkurat du blir med oss ut på tur i vår flotte natur, enten det er på ski, til fots, sykkel eller med fiskestanga i handen.

Mer om Værfastgjengen (Bildene er det Kjetil Høye Sviland fra TIMBR AS i Ringebu som har tatt):

Hans Anton Torgersen er daglig leder på Værfast. Født og oppvokst i Ringebu. Skogens mann med kunnskaper om det meste innenfor jakt og fiske – går også under navnet den «Værbitte kokken» på Værfast og utfører kunst med kjøttproduktene på kjøkkenet. Liker å kjøre hardt på brett både i skianlegget og på topptur – Jones snowboards er godt likt (og utprøvet) av Hans. Forvandler tre til fine knivskaft og esker.Han er veldig god til å lære ut og en rakt igjennom ærlig type. Du kan stole på at det du lærer fra Hans er ting som er verdt å ta med seg videre i livet. Kurser i fluefiske, splitboard og om ikke lenge også stisykling etter å ha blitt innviet i hvor artig det er på sti på to hjul. Bronson fra Santa Cruz blir følgesvenn over stokk og stein i sommer. Hans er den som får ting til å skje  – som vi andre ville ha eltet, tenkt (eller glemt) og brukt alt for lang tid på uten noen som tok skikkelig tak.

Astrid Husom Torgersen er født og oppvokst i Lom. Hun har magiske evner når det kommer til baking. Kanelsnurrer, surdeigsbrød eller kaker. Det både ser, dufter og smaker fantastisk når hun har hatt noe med saken å gjøre. Uten Astrid ville cafedriften på Værfast vært veldig stusselig.Til daglig arbeider hun ved Montessori skolen i Venabygda og er like god med gjestene på Værfast som hun er med barna på skolen. Jakt, turer og trening i skog og mark, året rundt er noe denne dama liker. Bading så snart isen gått, vedkløyving og å slenge rundt på blytunge kettlebells er også hverdagskost for denne spreke dama. Var beinhard skikjører når hun kom til Gudbrandsdalen og holdt fast ved det helt frem til i fjor. Nå er hun å se på brett både i Kvitfjell og i Jotunheimen. Det kan også nevnes at Astrids familie har seter i Leirdalen og turene til toppene i området har fått besøk av Astrid både sommer og vinter. Stisykling er en ny utmaning som helt sikkert kommer til å mestres i løpet av sommeren 2018.

Kjell Arne Høyesveen – Ringebuing born and raised. Har testet storbyliv en gang i tiden. Det var ikke helt hans greie – det bør syklistene i Ringebu være glade for. Det som Kjell Arne ikke kan fikse på en sykkel er ikke verdt å fikses. Dere finner Kjell Arne i G-sport Ringebu sitt verksted på dagtid. Det skal søkes lenge etter noen som er så dedikert til ting. Nøysomhet og fokus på detaljer gir resultat som holder og fungerer. Men det viktigste er at det skal være gøy! Størst glis og den mest smittsomme latteren på Værfast er det han som har, det kommer garantert frem under stisykling og brettkjøring – men det er ikke langt unna ellers heller. Det skjer mye spennende i hodet til Ringebu sitt svar på Reodor Felgen. Uten Kjell Arnes kreativitet ville Værfast vært nok så mye kjedeligere enn det er i dag. Spør Kjell Arne om bindingslaust og du er garantert med på moroa neste år! Innimellom jobber så er han også engasjert i Ringebu Sykkelgruppe og i å arrangere Fjellmillom Stisykkelfest. Ser du etter en lokalkjent sykkelguide er dette riktig mann for jobben!

Julia Hamre flyttet fra en liten bygd i Sverige, til Ringebu vinteren 2006 for å jobbe EN sesong på Kvitfjell. Det ble til flere sesonger. Jobber nå med salg og markedsføring på Spidsbergseter Resort Rondane på Venabygdsfjellet og er blitt skikkelig Ringebu-patriot. Julia går «all inn» for ting og er kanskje den i gjengen som er mest strukturert – papirarbeid, skriverier og ting på data er ofte oppgaver som blir tatt av henne på Værfast. For å kompensere for det å være kontorrotte kjøres det hardt på både brett og stisykkel så snart tilfelle gis. Stolt eier av en Juliana Strega som kommer til å få kjørt seg både på fjellet og i skogen sommeren 2018. Planlegger Fjellmillom Stisykkelfest 2018 innimellom slagene og kan noen ganger finne roen ved å være kreativ med penn/pensel/kamera i hånden. På Værfast er det en intern spøk at Julia bør ha spist før det skal snakkes eller gjøres noe som helst – kan fort gå fra veldig blid til litt kvass uten et stabilt inntak av for. Ikke var redd, strukturert som hun er har hun garantert spist før hun guider deg på stitur i sommer.