Værfast Banked Slalom

Sist lørdag gikk tidenes første Værfast Banked Slalom av stabelen i Venåsmorka, lengst inn i Venabygda. Vi våknet til 20 blå, strålende sol og helt vindstille. Etter samling nede på Værfast med utdeling av startnummer (som selvfølgelig ble teipet fast med ducked tape) og en enkel gjennomgang av opplegget dro mer enn 30 herlige mennesker ut for en brettdag vi seint glemmer – med Rondane i blikkfang innover morka.

Løypa som var håndlaget hadde ca 20 svinger med stor variasjon i svingradius og bratthetsgrad. Fra start til mål var det ca 400 meter i luftlinje. For å komme til start var man nødt til å bruke beina. God oppvarming! Mange kastet jakka allerede etter gjennomkjøringen – solen varmer godt i mars!

Det var ekstremt god stemning både i start- og målområde – her heiet alle kjørere frem hverandre – uansett om du var 6 eller 40 år gammel. Det var ikke mange som funnet veien kun for heie på – men det trur vi kommer til å skje neste gang. Dette er artig både for de som kjører og de som ser på. Med bålplass, musikk og store lekearealer for den som liker seg på brett (eller ski) holder området helt klart for en dag utendørs for både store og små.

Alle bilder er tatt av Gisle Johnsen aka @locteit på Instagram – han fenget virkelig stemningen for dagen!

Det ble startet i dame junior, herre junior, herre og dame. Totalt 29 kjørere. Det ble kjørt 2 konkurranseheat hvor den beste tiden talte. I herreklassen med 19 startende var det veldig små marginer på seierspallen. Ståle Lien stakk av med seieren med tiden 1.19.44 foran Værfast sin egen Kjell Arne Høyesveen med tiden 1.19.50, tett etterfulgt av Kai Arne Lien som fikk tiden 1.20.40.

Dameklassen hadde 2 kjørere til start. Der vant Julia Hamre fra Værfast med tiden 1.26.50 foran Guro Bjørge Antonsen med tiden 1.30.47. Flere damer oppfordres til å teste dette i fremtiden!

Det var veldig hyggelig å ha med den yngre garden, dette er virkelig en konkurranseform hvor alle kan ha det gøy. Junior dame ble vunnet av Elvira Toresdatter Fossmo med tiden 2.19.64 foran Tuva Teigum 3.03.78. Herre junior ble vunnet av Torje Torgersen med tiden 1.27.40, andre plassen gikk til Henrik W Halvorsen 1.34.44 og tredje plass Trym Torgersen 2.01.34

Mange ble igjen for å leke seg i snøen etter endt konkurranse før vi samlet oss på Værfast for premieutdeling, burger og noe godt i glasset. I juniorklassene fikk alle premie og det ble trekt ut et Værfastlaget «bindinglaust» brett til en av de startende. Førstepremien i herre og dameklassen var pengepotten fra startkontingenten + et Værfastlaget bindinglaus brett.

Tilbakemeldingene var veldig positive etter helgen og vi kommer garantert til å gjennomføre dette igjen neste vinter! Kan hende det til og med blir rift om plassene da ;)

Tusen takk til alle som stilte opp før og under arrangementet og ikke minst til alle deltagere som kom og gjorde dette til tidenes helg!

 


Vi vil gjerne høre fra deg

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.